HÍREK
Eggerzum 2009

Rekordszámú látogató az Eggerzum 2009-en

Az EGGER házikiállításán bemutatott dekor- és designtrendek a legjelentősebb bútorvásáron,
Milánóban is megerősítést nyertek.

„A struktúra és a szín találkozása” mottóval az EGGER idén is bemutatta aktuális dekortrendjeit házikiállításain a németországi Brilonban, az ausztriai St. Johann in Tirolban, az angliai Hexhamben és az oroszországi Shuyában – az összesen 15 országból érkezett 1200 érdeklődő számára. Nagy örömre ad okot, hogy még ebben a zűrzavaros gazdasági helyzetben is ilyen nagy volt a részvétel a rendezvényeken. A nagyszámú ipari ügyfél és szakkereskedő az EGGER jóvoltából az idei év legújabb trendjeivel találkozott, amelyeket később a legfontosabb nemzetközi bútorvásár, a milánói „I Saloni” is megerősített. Az idén 16. alkalommal megrendezett házikiállítás minden korábbi látogatószámot túlszárnyalt, és a legnagyobb visszhangot  váltotta ki az EGGER történetében. 1993-ban, amikor először rendezték meg a kiállítást, Brilon volt az egyetlen helyszín, a nagy érdeklődés következtében a második évben már St. Johann in Tirolban is megtartották a kiállítást, majd a következő években Hexhamben és Shuyában is. „Ügyfeleink nagyra értékelik, hogy nálunk nyugodt környezetben válogathatnak az új dekorok között. Végül is az új bútorprogramjaik tervezése ezen a választáson alapszik” – erősítette meg Klaus Monhoff, az EGGER Group dekormenedzsmentjének vezetője.

eggerzum.jpgA célcsoportok igényei a középpontban

Idén az EGGER különleges – igényeiknek megfelelő, személyre szabott – dekorbemutatókat is ajánlott ügyfeleinek. Ennek következtében különösen intenzív és interaktív trendbemutatók zajlottak a bútoripari vásárlók részvételével. „Nagyon fontos számunkra, hogy a dekorbemutatóink interaktívak legyenek. A vásárlók visszajelzései képezik a jövőbeni fejlesztéseink alapját” – magyarázza Verena Michels belsőépítész, a dekormenedzsment tagja. Kereskedelmi partnerei számára a marketingosztály és a termékmenedzsment egy különleges ötlettel állt elő. A dekor- és designtrendek bemutatásán kívül a résztvevők gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek. A fejlesztőkkel közösen járhatták körbe a „lakóhely” témáját kollázsok készítése közben, így próbálhatták ki az új dekorok kombinációs lehetőségeit. „A lehetőséget, hogy közvetlenül az újdonságokkal tervezzenek, az ügyfelek nagyon jól fogadták. Sok vásárló magával vitte az ötleteket, amiket később hasznosíthatnak” – foglalta össze Klaus Monhoff.

eggerzum2.jpgA struktúra és a szín találkozása – minden szinten

A kiállítás mottója, „A struktúra és a szín találkozása” három szempontra épül. Egyrészt az uni színek és fadekorok jelenlegi kombinációja került középpontba: az uni színek kontrasztot képeznek és élénkítik vagy enyhítik a különböző fajtájú faanyagok összhatását. Másrészt a klasszikus faanyagminták fényezett vagy meszezett felülettel megőrzik a fa természetes karakterét, mindamellett modernitást és kreativitást fejeznek ki. Ezenkívül a különféle felületi struktúrák felé irányul a figyelem: a jövőben a fa- és a fantáziaminták új élettel töltik meg az uni és gyöngyházfényű színeket a matt-fényes effektek révén.

Sikeres új kollekció

Az idei kiállításon bemutatásra került újítások elismerést arattak a vásárlók körében. Az „Avola Pine" és „Driftwood” fadekorsorozatok mellett a semleges és a gyöngyházfényű színek, és a klasszikus faszegmens új prezentációi, mint a „Tauern Beech” és az „Ontario Walnut” is sikeresek voltak, a „Dakota Oak”, a „Metallstone” és a „Valetta” munkapultdekorokkal együtt a vásárlók kedvencei közé tartoztak. Ezzel párhuzamosan a milánói „I Saloni” bútorvásáron bebizonyosodott, hogy az EGGER dekor innovációi összhangban vannak a jelenlegi trendekkel a szín- és anyagkombinációkat illetően. Milánóban, csakúgy, mint az EGGERZUMON, a fehér és a szürke árnyalatok domináltak, mint pl. a barna-szürke és zöld-szürke kombinációk, de jelen voltak intenzívebb színek is, mint pl. a feketeszeder vagy a réznarancs.

www.egger.de