HÍREK
Termék Nagydíj 2008

Idei Termék Nagydíjasok

Magyarország egyik legnívósabb gazdasági elismerése a Magyar Termék Nagydíj, amely immár 11 éve próbálja felhívni a figyelmet a hazai  gyártók,vállalkozók kiemelkedő teljesítményére, produktumaira. A Termék Nagydíj egy pályázati rendszerben megszerezhető védjegy, amely 11éve tanúsítja a folyamatosan ellenőrzött kiemelkedően jó minőséget és a megbízhatóságot, a termékek  s a hozzá kapcsolódó szolgáltatások körében.

A nagydíjra pályázni kell és a beérkezett pályázatokból egy szakmai zsűri ítéli meg, hogy ki viheti haza az elismerő oklevelet és a Hollóházi porcelán Manufaktúra által készített trófeát. A 2008. évi Magyar Termék Nagydíj pályázaton 13 témakörben lehetett pályázni, a gazdaság minden területéről. Négy pályázati csoportban idén nem volt pályázó. A jelentkezők között megtalálható nemzetközi nagyvállalat és mikrovállalkozás is. Most is található sikeres, nemzetközi kooperációban készült termékekre vonatkozó pályázat. Ez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság nemzetközi innovációba való bekapcsolódása sikeres.
A pályázatok több mint 50%-a közép- és kisvállalkozás, ez az arány a díjazásokban is megfigyelhető. A díjazott 38 pályázat 29 nagydíj kitüntetést eredményezett, mert nyolc pályázatot négy összevont nagydíjjal jutalmaztak. Elismert Termék minősítést öt pályázó érdemelt ki. A pályázatok csaknem az ország egész területéről érkeztek. Az átadási ceremónia is komolyságot kölcsönzött ezen elismerésnek, hiszen a parlamentben ünnepélyes keretek között a gazdaság és közélet személyiségei adták át a díjakat. A faiparhoz kapcsolódó területekről
3 cég is a díjazottak közé került. A Bred Kft. SKY irodabútor-családjával, a Kanizsa Bútor Kft. az ADMIRÁL bútorcsaláddal és a Yart Plusz Bt. Kacsalábon forgó palota nevű fajátékával. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk.

(Hőbör Tamás) 

A SKY bútorcsalád.

bredkft_nagy_janos.pngA kecskeméti gyártóbázissal rendelkező Bred irodabútor Kft. 1998-ban alakult, erős számítógépes előéletet követően. A társaság tagjai a '90-es évek elején hardver forgalmazásával foglalkoztak, és az eladott és létrehozott számítógépes munkahelyhez sem volt megfelelő számítógépasztal, nem lehetett megfelelő munkakörnyezetet kialakítani. Ezt a felismerést tett követte és először csak alvállalkozói kapcsolatokon keresztül, később saját gyártásban megszülettek az első optimális irodabútor-megoldások. Az utóbbi és talán leginnovatívabb bútorcsaládjuk a SKY. A gördíthető elemek a tér változatosságát, az új csatlakozó-tároló bred_asztal.jpgbútorok az informatikai fejlődésnek megfelelő új rendet kínálják. Ugyanakkor az új felületek és színek alkalmazásával a berendezett tér a természetes környezet illúzióját kelti, laminált bútorlapokkal, dekoritos felületekkel. „A furnérok és fa világát idézzük, lényegesen kevesebb természetből elvont anyag felhasználásával. A felületek nem furnérosak, hanem szupermatt, a furnéros felületet szinte tökéletesen „megvalósító” laminátból készülnek, egyszerűsítve a gyártást és csökkentve a költségeket.”
A Bred Kft. vezetői tudatosan törekednek arra, hogy ne csak természetes anyagokat használjanak, az ember ne növelje tovább a már ma is rémisztő méretű ökológiai lábnyomát.

 

Az Admirál bútorcsalád

A nagykanizsai székhelyű Kanizsa Bútor Kft. körülbelül 2 éve kezdte fejleszteni az Admirál bútorcsaládot, amely mára nemcsak széles elem- és termékválasztékkal, hanem komoly piaci sikerekkel is büszkélkedhet.

kanizsa_admiral.jpg

Az Admirál család furnéros vagy laminált korpuszon tömör és furnéros frontmegoldásokkal elegáns de mégis megfizethető alternatívát nyújt a vásárlóknak. A bútorcsalád bükkfából és bükkfurnér alapanyagból, cseresznye, dió, angolcseresznye és mahagóni színben készül. A formavilág letisztult, a selyemfényű lakkozás pedig tökéletesen illeszkedik a bútor „világnézetéhez”.

Az Admirál a nappalira, a hálóra és a tálalóra rendelkezik termékmegoldásokkal, amelyek egymással jól kombinálhatók, de természetesen az egyedi igényeket is figyelembe veszik. Az idén elkészült tálalóbútorhoz négyféle saját gyártású székmegoldásokkal is rendelkezik a cég.

kanizsa_titkos_komod.jpg

Külön izgalmakkal szolgál a nappaliba való szekreter, amely az alapfunkciókon túl több titkos rekesszel is rendelkezik, amelyek természetesen nem publikusak és nagy népszerűségnek örvendenek a vevők körében.

 

 

 

 

Fa kacsaláb

fakacslab.jpgAz idén ismét Magyar Termék Nagydíjat kapott a Yart Plusz Bt., aki lassan már úgy jár a parlamentbe, mintha ott lakna, hiszen 1999 óta ez a 3. nagydíj, amit a cég kiérdemelt. Az 1998 óta a játékpiacon tevékenykedő, asztalos múlttal rendelkező családi vállalkozás saját tervezésű, fejlesztésű és gyártású fajátékokkal keresi a kenyerét. Az áruválasztékban csaknem kétszázféle, kizárólag természetes alapanyagokból készült, gondosan megmunkált (teljesen
szálkamentes) termék szerepel. A játékokat minden esetben paraffinolajjal, illetve méhviasszal kezelik. A kezdetektől fogva arra törekszenek, hogy játékaik szépségükkel, természetességükkel és kiemelkedő minőségükkel magas népszerűséget érjenek el nemcsak itthon, hanem külföldön is. Játékaik a világ minden pontjára eljutottak bemutatva, hogy a magyar termékek milyen különbözőek és érdekesek lehetnek a kultúrák sokszínűségében. Először egy évvel a vállalkozás beindulása után, 1999-ben exportáltak Angliába, majd később más európai országba is eljutottak a játékok. Az idei Termék Nagydíjra az új fejlesztéssel a kacsalábon forgó palota fajátékkal pályáztak.

Gyorgy_Otto.jpgGyörgy Ottó a játék tervezője a parlamentben.