Oliver Tilbury

Design szék Angliából

Vajon meg tudja-e változtatni egy szék a szobánk hangulatát? Igen! A Burst szék egy fiatal angol formatervező munkája. Oliver Tilbury több díjat is nyert ezzel a székével. Kőrist használt a szokatlan széklábhoz. Kárpitozott ülőfelülettel látta el tárgyalószékét. A szék és a tervező egyéb munkái meg is rendelhetőek honlapján. http://www.olivertilbury.com

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Jogszabályfigyelő

Az üzleten kívül kötött szerződések új szabályai

A 213/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelettel hirdették ki az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződések új szabályait. Üzleten kívül kötött szerződésnek tekintendő a jogszabály értelmében az olyan termékértékesítésre, illetve szolgáltatásnyújtásra irányuló, fogyasztóval kötött megállapodás, amelynek a megkötésére a vállalkozás üzletén, telephelyén kívül, illetve annak hiányában kerül sor. A leggyakoribb eset, amikor a szerződéskötés a fogyasztó lakásán, munkahelyén, átmeneti tartózkodási helyén történik, feltéve, hogy a vállalkozás a fogyasztót nem a fogyasztó kifejezett kívánságára kereste fel, de ide tartoznak a vállalkozás vagy harmadik személy által ilyen célból szervezett utazás, rendezvény alkalmával tető alá hozott megállapodások is.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Szabó László

Cseresznyebútorra épített vállalkozás

Gyöngyös iparterületének egyik kellemes színfoltja az Ében-H Bútoripari és Kereskedelmi Kft. telephelye. A Mátra lábánál fekvő városban, 1990 óta készítenek elismerten magas minőségű tömörfa bútorokat, amelyet szinte az egész ország területére szállítanak. A Szabó László nevével fémjelzett kezdetben kisvállalkozás, mára vezető szerepet vállal az egyedi gyártású bútorok terén. A faipari tevékenység profiljaegyhosszúletisztulásifolyamateredményeképpen mára teljesen kialakult.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Ahol a minőség a trend

BÚTORVILÁG 2008

Magyarország legnagyobb bútoripari, belsőépítészeti szakkiállítása, a 17. alkalommal megrendezésre kerülő BÚTORVILÁG idén új környezetben várj a szakmai látogatókat. A szervező Hungexpo Zrt. sokat tett a rendezvény sikerének érdekében. A BÚTORVILÁG ezúttal Magyarország legmodernebb kiállítási terét, a megújult HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonját „bútorozza be”. Ezen túlmenően a kiállítást egy nagy látogatottságú rendezvényhez, a Budapesti Nemzetközi Vásárhoz kapcsolták. Így próbálnak meg eleget tenni a szuverenitás és a nagyszámú látogató elérésének, hiszen a kiállítók számára mindkettő egyaránt fontos.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Hamarosan nyit a Möbelix Magyarországon

Nyit a Möbelix

Hamarosan nyit a Möbelix, az új bútordiszkont áruház. A Sconto Bútort a közelmúltban megvásárolt áruházlánc első átalakított üzletét 2008. augusztus 28-án nyitja meg Budapesten, a Gyáli úton. Hasonlóan átveszik a miskolci bútoráruházat is, és még szeptemberben a legkorszerűbb színvonalnak megfelelő Möbelix áruházzá alakítják át. 

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Jászberényi nyár

Jászberényi bútorkiállítás újból!


Idén augusztus 8-10 között az Országos Asztalos és Faipari Szövetség Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete ötödik alkalommal rendezi meg Jászberényben a Bútor és Faipari Kiállítást, ahol főképp a régió, a Szolnok megyei vállalkozások képviseltetik magukat.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Az intarziás

Törőcsik Jolán - Az intarziás

Negyven, intarziakészítéssel eltöltött év tapasztalatát, szépségét, tudását és természetesen az alkotásait osztja meg az olvasókkal Törőcsik Jolán életútját és munkásságát bemutató könyve, „az intarziás”.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Hohl László

Az asztalos arca


Az ötvenes éveiben járó Hohl László nagykanizsai cégtulajdonos 2005-ben vehette át a parlamentben a Magyar Termék Nagydíjat Tanúsító Elismerő Oklevelet. A pályázati kiírásra a Senator bútorcsaláddal jelentkezett a Kanizsa Bútor Kft., s a Kiírók Tanácsa ítélte oda a magas minősítést.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


1%-al nőhetnek a bútorárak

Giccsadóztatott bútorok

 A Költségvetési Bizottság április elején átengedte a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény módosításának tervezetét. E jogszabály-változtatás révén az állam folyton lyukas zsebébe további 2–2,5 milliárd forint kerülhetne bele, ami bizton jó volna valakinek valamire, a nyilatkozatok szerint közkönyvtárak és kulturális fesztiválok támogatására költenék.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Svéd módszer, japán megvalósítás

Szabadkézi bútor

Forradalmian új módszert fejlesztett ki egy svéd dizájn műhely a bútortervezés témakörében. Egy térbeli szabadkézi rajzot rögzítenek számítógép segítségével. Ebből a rajzból alkotják meg megfelelő műanyag technológia segítségével a kész megálmodott bútort.Olyan ez, mint amikor a háziasszony, a megrendelő a levegőben mutogatja az asztalosnak, hogy mi lenne az elképzelése, és mire befejezi szinte már kész is a megálmodott bútordarab.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


VAM Design Center - BODIES

Testek a dizájn szalonban

Mi köze a preparált emberi testnek a dizájnhoz? Talán semmi, talán nagyon is sok. Az azonban biztos, hogy a méltán világhírű és nagy visszhangot kiváltó BODIES kiállítás Magyarországon, a VAM Design Centerben kerül bemutatásra. A kiálítás május 24.-től december 31.-ig tekinthető meg. Az aprólékosan preparált emberi testek egy különleges technológiával vannak tartósítva.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Papp György

A szoborbútorok magányos művésze

Tápióbicske, Pest megye délkeleti részén a Tápió-patak völgyében fekszik, ahol a domb és síkvidék találkozása, a természetes vízfolyások és a jó talajadottságok kedvező feltételeket teremtettek régen az emberek letelepedéséhez. Az ősidők óta lakott település neve az 1848–49-es szabadságharc dicsőséges tavaszi hadjáratának idején vált igazán ismertté. A faluban és határában zajlott le 1849. április 4-én az első győztes csata, amit aztán a többi – Vác, Isaszeg, Nagysalló, Komárom – követett.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Reménykeltő vajúdás

Köln bútorvásár 2008

Kisebb nekirugaszkodások, majd a visszacsúszásoktól való szoron­gás jellemzi 2008 elején a német belföldi bútorkereskedelmet. Tartós megnyugvást és az egyko­ri optimizmust csak egy karakte­res növekedés hozhat. Mivel mi, magyarok is sokban függünk a német belpiactól, annak történé­sei számunkra is tanulságosak.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Sprok Antal

Szobor bútor

Nemrég jelent meg a Würth Kft. gondozásában Sprok Antal munkásságát képekben bemutató kötet. A könyv kiváló minőségű fotókon jeleníti meg a szobrász elmúlt évtizedes alkotó munkájának terméseit. A bemutatott alkotások egy része már a műértők tulajdonában van, néhány darabhoz azonban még hozzá lehet jutni. Érdemes tehát betekinteni ebbe a páratlan és egyedi forma, szín és lelkivilágba. Garantáltan megdöbbentő ez az utazás a csodavilágba.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Alien kanapé

XXI. század a litván Sedes regia műhelyéből

A litván Sedes Regia design két hete, a londoni 100% Design fesztiválon mutatta be legújabb kanapéját.A sedes Regia Litvánia legnevesebb kárpitos bútortervező és gyártó műhelye. 1993.-as megalakulásuk óta gyártanak meghökkentő formavilágú fém illetve favázas kárpitozott bútorokat. Célpiacuk elsősorban éttermek, szállodák, váróhelységek, és exkluzív lakások berendezése. Számos országban dolgoznak együtt neves építészekkel és belsőépítészekkel. Megrendelőiktől csak a feltétlen nyitottságot várják el az eddig ismeretlen és újszerű formavilág befogadására.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Navigáció:

Rovatok: