Díjnyertes a Sixay Otto sámlija

MAK Design shop award

A bécsi Iparművészeti Múzeumban megrendezett  Blickfang 2008 kiállításon átadásra kerülő MAK Design Shop Award nyertese a Szixszai László (sixay furniture) által tervezett OTTO sámli. A sixay furniture 1995 óta készít a legmagasabb minőségi igényeket kielégítő bútorokat. A 144 kiállító több ezer munkájából egyedül ez a tárgy került be a Múzeum Design Shopjának kínálatába.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Bel- és külföldi rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár 2009

Itt találja meg a 2009-es év bútorokkal és lakberendezéssel l kapcsolatos hazai és európai kiállításait egy csokorba gyűjtve. Ha az itt felsorolt kiállításokon, vásárokon kívül Önnek tudomása van egyéb, a szakmával kapcsolatos rendezvényrõl, kérjük küldje el a butorbolt@butorbolt.hu  email címre a helyszínnel idõponttal együtt, hogy tovább tökéletesíthessük listánkat

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


100 000 Ft Adóleírás

Adókedvezmény bútorokra

Az mindig jó érzés, ha valamit le lehet írni az adóalapból és különösen jó, ha azt magából az adóból írhatja le a jogkövető állampolgár. Az idei jogszabályváltozások közül az SZJA törvény változásában egy a bútorvásárláshoz is kapcsolódó adókedvezményre bukkanhat a figyelmes szemlélő. Eszerint az adó idén csökkenthető a háztartással kapcsolatos szolgáltatások igénybevételekor számlán kifizetett összegekkel persze némi korlátok között.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Bútor és Design aukció

A zenekar már játszik

December 08-án némi késéssel megnyílt Magyarország első XX. Századi bútor és design aukciójának aukciós kiállítása a Ferenczi és társa galériában, Budapesten a Falk Miksa u. 3-ban. A megnyitó némileg rendhagyó volt: az épület átadásának csúszása miatt a galéria befejező építése a megnyitó pillanatáig tartott, és a megnyitó alatt is folyt a bútorok elrendezése. Az ünnepi eseményhez katalógust, létrák és állványok adták az extra hátteret.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


R.M.P. Faipari Szolgáltató és Kereskedelmi Bt.

Gyalupadtól a CNC-ig…

Nagykanizsa peremrészén, a Zalaegerszeg felé vezető 74-es út mentén található a Róka Tibor cégvezetése alatt működő R.M.P. Faipari Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. A vállalkozás igazán szép természeti környezetben, magas platánfák által övezve, távol a forgalom zajától stílusos nagy háromhajós épületegyüttesben helyezkedik el. A telephely területe is tiszteletet parancsol, hiszen közel 1,2 hektár, ahol kényelmesen lehet közlekedni, parkolni, s az ügyfelek is otthonosan érezhetik magukat a családiház-jellegű irodaépületben.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


A XXI. század vasalatai

Pillantás a jövőbe

Hogyan valósítható meg az otthonokban és a munkahelyeken a lakhatóság, a kényelem és a megjelenés hármasának összhangja? Erre a Häfele cég mutat be néhány jövőbe mutató megoldást, amelyekből az is látszik, hogy tökéletes szintézis valósítható meg a szerelvénytechnika és a design között. Forradalmian új megoldásokat mutatunk be a vasalatok világából.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


A butorbolt.hu saját standja a Bútorvilág kiállításon

4 napos üzlet

Az idei Bútorvilág kiállítás, mint egy 4 napig nyitva tartó jó nagy bolt vonzotta a közönséget, a látogatókat, az érdeklődőket. Az új G csarnok megfelelő miliője, a BNV nevének húzóereje pedig megtöltötte konkrét vásárlókkal is a standokat. A butorbolt.hu idén saját standdal jelentkezett, ahol több különböző stílust képviselő gyártó egy-egy kisebb termékcsoporttal lehetett jelen és tesztelhette ennek az újragondolt rendezvénynek a jelentőségét. A butorbolt.hu kiállítóit a vásár tapasztalatairól, az internetes értékesítési eredményekről kérdeztük. (H. T.)

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Vezeték nélküli világítás

Megvilágított fiókbelsők

A korpuszra belülről rögzített Hettich Minisys InnoLine világítóegység különleges hangulatot teremt üvegbetétes fiókelők alkalmazása esetén akár a konyhában, a fürdőben vagy a nappaliban. De ugyanúgy használhatjuk érintőkapcsolók beépítésével zárt fiókoknál illetve akár nyíló- akár tolóajtós szekrénybelsőknél.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Szabó Béla

Faragóiskola

A hagyományőrzés szándékával létrehozott könyvében a szerző mintegy tizenöt féle Magyarországon használatos népi faragótechnikát ismertet meg.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


A rendszerváltástól 2007-ig

Versenyképesség-vizsgálat a magyar bútoriparban

A hazai bútoripar versenyképességének felmérése érdekében végzett kutatást a szerző 2007 év tavaszán. Célja a hazai bútoripar rendszerváltást követő átalakulásának, fejlődésének, nehézségeinek feltárása, illetve a kiút lehetőségeinek megjelölése volt egy doktori értekezés keretében.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Modern színek magas fényben

Bútorvilág 2008

A 20. század végére A konyha berendezése a lakberendezés kiemelt területe lett. Míg a sütés főzés századunk közepéig a cselédség feladata volt, napjainkban sok ember szórakozása, szabadidős elfoglaltsága, és a házigazda dicshimnuszát növelő feladat. Az egyedi bútorok gyártásával foglalkozó NIKL Bútor több különböző stílusú konyhát is bemutatott a Bútorvilág kiállításon.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Termék Nagydíj 2008

Idei Termék Nagydíjasok

Magyarország egyik legnívósabb gazdasági elismerése a Magyar Termék Nagydíj, amely immár 11 éve próbálja felhívni a figyelmet a hazai  gyártók,vállalkozók kiemelkedő teljesítményére, produktumaira. A Termék Nagydíj egy pályázati rendszerben megszerezhető védjegy, amely 11éve tanúsítja a folyamatosan ellenőrzött kiemelkedően jó minőséget és a megbízhatóságot, a termékek  s a hozzá kapcsolódó szolgáltatások körében.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Index Videó

Bojkottáld a bőrfotelt? (VIDEO!)

Bezárta kapuit a bútorvilág kiállítás. A tavalyinál sokkal színvonalasabb vásár a bútoripar számos területéről vonultatott fel kiállítókat. Bemutatták újdonságaikat a hazai kárpitosok, konyhabútorosok, belsőépítész asztalosműhelyek, importőrök, szomszédos országbeli gyártók  és a nemzetközi szintű gyártók és kereskedők is. Már a kínai bútorosok is megjelentek a kiállításon néhány márványlapos étkező garnitúrával. A hazai belsőépítészet is képviselte magát. A bemutatott belsőépítészeti munkák olyan érdeklődésre tartottak számot, hogy olykor olykor megbénították a látogatók a forgalmat.(a BNV-n közel 50.000 ember volt az öt nap alatt)  De általánosságban elmondható, hogy mindezen szegmensből csak egy két meghatározó piaci szereplő gondolta jó ötletnek a legnagyobb hazai bútorfórumon történő megjelenést! Ez jó hír a jövőt tekintve, hiszen óriási lehetőség van a bútorvilág kiállítás továbbfejlesztésére. Ha nem volt ott és nem látta a kiállítást, akkor most megnézheti Tóta József belsőépítész, tanár szemüvegén keresztül. Nézze meg az index által készített videót!

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Óvja hátgerincét! Csak egy van belőle!

BNV Nagydíj SpinaliS szék

Az ember eredetileg nem ülő életmódra lett "kitalálva".
Ma már azonban egyre elterjedtebb az ülőmunka, ami akár napi 8-10-12 órányi ülő testhelyzetet jelent.
Ülünk az autóban, repülőgépen, televízió, számítógép előtt, moziban, iskolában.... hagyományos ún. statikus székeken, melynek eredménye: bemerevedett izmok, nyak-, hát-, derékfájdalom és az ezekből eredő betegségek. A lakosság közel 60%-a hátgerinc bántalmakban szenved, és ez az arány évről-évre növekszik.
 

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


3D berendező program

A 2020 Virtual Planner tervezőprogram

20-20 Technológies Inc-t az 1980-as években alapították Kanadában. Az alapítás óta töretlen a cég elkötelezettsége a bútoripar iránt, ezt bizonyítja az End to End stratégia is, ahol a bútorgyártók és a vevők közötti kapcsolat létrehozását és az üzlet teljes lebonyolítását is támogatja a 20-20 a megoldásaival.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ »


Navigáció:

Rovatok: