HÍREK
Ében-H Kft.

A szorgos munka gyümölcse

A Mátra kapujában, Gyöngyösön 20 éve működő Ében-H Kft. egyedi gyártású bútorai az egész országban ismertek, de megrendelőik között találhatunk számos olasz, osztrák, német, valamint szlovák nemzetiségűt is. Kitartó szorgalommal végzett munkájuk az idei évre meghozta gyümölcsét, hiszen egyedi konyhabútor kategóriában elnyerték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet.

A kisvállalkozásként induló, mára70_a_szorgos_munka_gyumolcse_1.jpg 37 főt foglalkoztató üzemben az egyedi igényeknek megfelelő, egyedi méretű bútorokat készítenek. Fő profiljuk a tömör fából készített rusztikus konyha-, étkező-, nappali-, fürdőszoba-, előszoba- és egyéb bútorok készítése, de nem idegen tőlük a napjainkban divatos furnéros, esetleg festett vagy fóliás, modern formavezetésű bútorok készítése sem.
A termékeikben az első áttörést 2002-ben érték el, amikor megálmodták és megvalósították első kézi faragásokkal díszített antik jellegű, egyedi kivitelű cseresznyebútoraikat. A tömörfák közül ez a fafaj, melyet leggyakrabban használnak, mivel annak nemes anyaga és esztétikai megjelenése az, mely biztosítja bútoraik számára a tökéletességet. Bemutatótermükben mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő bútort és az igazán személyre szabott kollekció kiválasztásában, egyedi méretre igazításában szakember nyújt segítséget.
A kft. nemcsak bútorait kínálja. Az érdeklődőknek kiváló minőségű és különböző márkájú beépíthető konyhai gépeket is ajánlanak, melyek mind minőségében, mind esztétikum szempontjából harmonizálnak a kiválasztott bútorral. A beépíthető konyhai gépek közül a legmegfelelőbb összeállítás kiválasztható a Mile, AEG, Elektrolux, Zanussi termékekből. Természetesen nemcsak a konyhai gépekből kínálnak kiváló minőséget, hanem a bútoraiba beépített vasalatokban, szerelvényekben és kiegészítőben egyaránt. Így azokba Blum vasalatrendszereket, fiókmechanizmusokat és kiegészítő szerelvényeket építenek be, ezzel is garantálva a magas minőséget.
A 2010-ben elnyert Magyar Termék Nagydíj különös büszkesége nemcsak a vállalkozás vezetőségének, hanem a dolgozóinak is. Az üzemben jól képzett szakembergárda tevékenykedik, a legkorszerűbb számítógép vezérelte gépparkkal gyártanak minőségi egyedi stílust képviselő, magas színvonalú bútorokat. Éppen ezért a cég vezetősége nagy hangsúlyt fektet értékes szakembereik egészségének megőrzésére és a hatályos egészségügyi előírásoknak megfelelően alakították ki a munkakörnyezetet.
A vállalkozás jövőbeli célja, az általuk gyártott termékek folyamatos fejlesztésével, technológiai finomításokkal egyre magasabb minőségű bútorok előállítására. A termékkínálat bővítése érdekében nemcsak a klasszikus értelemben vett bútorgyártással foglalkoznak, hanem termékkörüket kibő70_a_szorgos_munka_gyumolcse_2.jpgvítve, belsőépítészeti elemek, lépcsők, térelválasztók, asztalok, illetve székek gyártásával is.
Céljuk elérése érdekében nagy hangsúlyt fektetnek a náluk dolgozó szakemberek új generációjának „kinevelésére” is. Már több éve vállalják asztalos szakmunkások gyakorlati képzését, melyek közül a legrátermettebbeknek lehetősége nyílik a további foglalkoztatásra. A náluk szakmai gyakorlatot teljesítő tanulók aktív résztvevői az SZKTV-nek, melyről már egy harmadik helyezést is magukénak tudhatnak. A vállalkozás a szerteágazó figyelmet igénylő tevékenységével és a kitartó munkájának köszönhetően a hosszú távon fenntartható minőségi bútorgyártás kitűnő példája.

(P. L.)



Ében-H Kft.
3200 Gyöngyös, Ipar út 3.
Tel.: 37/301-613
www.eben-h.hu
Bútorbolt adatlap