HÍREK
Kultúraváltás

Megújul a BNV Otthon témaköre

Ez év szeptember 9. és 13. között a BNV Otthon tematikája kibővített tartalommal várja a látogatókat a Hungexpo legnagyobb, 20 000 m2 alapterületű csarnokában. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy bemutassa a magyarországi designtermékeket, elsősorban a bútor és a belsőépítészet területén, segítse a gyártó és kereskedő cégek piacra jutását, és tematizáltan mutassa meg a lakáskultúra formatervezett tárgyait a nagyközönség számára.

Ez a koncepció azon a meggyőződésen alapul, hogy a gazdasági fejlődésnek a kulturális fejlődéssel együtt kell megvalósulnia. Ezzel a kiállításszervezők és a kiállítók közösen hozzájárulhatnak a fogyasztói kultúra javulásához úgy, hogy értéknek tekintik a magas minőséget és arra sarkallják a fogyasztókat, szemléljék kritikusan mindennapi környezetüket és fogyasztói szokásaikat. A rendezvény alapját a már ismert Bútorvilág képezi, amely mellett az idei évtől további témakörök is hangsúlyt kapnak. Az új elképzelés alapján megvalósuló kiállítás egyrészt a lakások egészének berendezéséh  , otthonunk különböző funkcióinak minél teljesebb ellátásához nyújt ötleteket, másrészt kiemelten kezeli a gazdasági helyzet által megkívánt, az energiatakarékos, de ugyanakkor kényelmes, intelligens megoldásokat és ötleteket, támogatva a fenntartható fejlődés folyamatát. A témák többsége természetesen a korábbi években is jelen volt több-kevesebb hangsúllyal a kiállításon, a tematizálás ezt a hangsúlyt hivatott erősíteni.

kulturavaltas.jpg

A rendezvény témakörei:
– Bútorvilág
– Konyha, konyhafelszerelés
– Formatervezés-design
– Intelligens ház
– Az otthon melege
– Szórakoztató elektronika
– Home office
– Lakástextil
– Világítástechnika


A rendezvény kiemelt témája 2009-ben a Konyha.

Pályázatok:
– Keressük az Év konyháját! Pályázati kiírás a Magyar Asztalos és Faipar következő számaiban. – Ismét meghirdetjük az Év asztalosa pályázatot! – A kiállítás színvonalas pályázatokkal és kiállítási felületekkel nyújt segítséget a hazai formakultúrát meghatározó felsőoktatás képviselőinek. Lehetőséget ad a bemutatkozásra azoknak a fiatal tervezőknek, akik a hazai lakáskultúra dizájnjáért felelősséget éreznek, mert „szépen élni jó”. A bútor-belsőépítészet-lakberendezés témáját felvonultató kiállítás mellett, azzal egy csarnokban a hazai bútoripari beszállítókat bemutató Interwood kiállítás kerül megrendezésre, így egy, a témában egyedülálló, komplex, szakmai alapon szerveződő rendezvény valósul meg.